På kanten i Berlin

Lene Tymoshenko’s bog “På kanten i Berlin” handler om hendes liv. Det handler om de steder og særligt om de mennesker hun har mødt. Der er lidt om barn og ungdommen og en del om besætter miljøet i Berlin. Men særligt er der meget om de mennesker hun har mødt. Lene interesserer sig for andre mennesker.
Jeg kunne godt lide at læse bogen, måske specielt fordi jeg ved hvem Lene er, vi har fulgt hinanden på skrift i flere år.

Hovedinteressen lå selvfølgelig der, hvor vi har fælles erfaringer. I sexarbejdet. Jeg ville gerne læse om, hvordan hun oplevede sexarbejdet, hvordan og hvorfor hun startede i branchen og hvorfor hun stoppede.

Vejen til at turde at springe ud i sexarbejde ligner meget min egen vej. En sex-lyst der presser på og giver mod til at byde sig til, blive modtaget, erfare man bliver begæret og er dejlig og værdsat også som krop. Man værdsætter og værdisætter.

Lene var først på et to personers bordel med en træels bordelejer, siden i en snusket pornobiograf og fandt sig til sidst tilrette som “privat diskret” i egen lejlighed. Hun har også været på bordelhotel og det var interessant at læse om.

Der var et spørgsmål, som brændte på. Lene er anderledes end den gængse sexarbejder stereotyp, der er ung og kun er stor omkring brystet. Lene har også et stort brystmål, men resten af kroppen er også omfangsrig. Jeg havde samme benspænd, ikke med de tal der måler kropsomfanget, men dem der målte min alder. Jeg var gammel allerede inden jeg startede som sexarbejder. Jeg ville gerne vide hvordan hun kunne få kunder når nu hun ikke levede op til krops-idealet.

Det viste sig, at der var mange kunder som foretrak lige netop hendes frodighed. Eller var ligeglad. Jeg oplevede også selv at mange kunder (eller mange nok) foretrak en sexarbejder på deres egen alder (og der er mange halvgamle sexkunder) og rigtig mange var ligeglad og gik efter noget andet. Dette “andet”, var så det både Lene og jeg faldbød. En oprigtig interesse i det menneske, der kommer for at købe sex. Nærvær, autencitet, imødekommenhed.

Lene var sexarbejder i 7 år og teksten stråler af interesse for de mennesker som kom hendes vej og seng forbi.

Læs interview her 

Bogen kan købes her