Skat’s smagløse billede

Skat synes i 2012, at der var rod i regnskaberne hos landets bordeller. Eftersom det er ulovligt at holde bordel eller tjene penge på sexarbejdernes arbejde, f.eks via udlejning af lokaler – har de sikkert haft ret. Det bliver rodet når man prøver at stille Skat tilfreds uden at producerer bevismateriale i en rufferisag.

Skat lavede en pjece til sexarbejderne, som de har gjort til mange andre erhverv omkring deres job. Men det skulle de aldrig have gjort!
For med pjecen blåstempler de sexarbejde som et helt almindeligt lovligt erhverv, som alle andre, med samme pligter overfor Skat (bare uden den samme erhvervsmæssige beskyttelse). Fordi sådan er det.

Et ramaskrig blev opladt, først og fremmest mod Skats blåstempling af det erhverv man med vold og magt vil se som “et socialt problem”, men også mod pjecens forsidebillede af et par ben i netstrømper. “Fantasiløst og smagløst” blev det kaldt.

Nogen må have talt med Skat og til avisen udtalte de 1 mnd. efter at de havde producere pjecen, at de ikke ville “genere pigerne” med det fantasiløse og smagløse forsidebillede (har de mon set de fantasifulde og ikke mindst smagfulde billeder vi selv poster i vores annoncer og hjemmesider?) og accepterede derfor at undlade at sende pjecen ud til sexarbejderne. Og den er heller ikke at finde på deres hjemmeside.
anus

Man kan altså ikke tillade at sexarbejderne får vejledning i hvordan de betaler Skat og moms fordi det dermed sidestiller dem med andre lovlige erhverv, men man kan godt kræve Skat og moms af erhvervet og insisterer på at det skal opfattes som et socialt problem som selvfølgelig ikke har rettigheder eller erhvervsmæssig beskyttelse – samtidig med at man driver en intensiv skattejagt på sexarbejderne. Hver anden måned skal bordellerne regne med at få uanmeldt kontrolbesøg af politi, Skat og kommune – på en gang.

Der er noget som er helt galt. Og alle ved det, man gemmer bare beviserne.

Her fortæller Skat om deres landsdækkende indsats mod sexarbejde

Her bliver Skats pjece til sexarbejderne udsendt


Her kan du læse om reaktionen på pjecen

Her trækker de pjecen tilbage


Her kan man læse om Skat’s kontrolbesøg


Her er Skats pjece


Her er SIO’s pjece om rettigheder ved Skat’s kontrolbesøg